Vi nærmer os sommerferien med hastige skridt, hvilket betyder at du snart skal være klar med underholdingen til de mindre. Der findes utallige aktiviteter du kan lave med din familie i løbet af en ferie og specielt i sommerferien. Det er ikke alle der har mulighed for at komme afsted på sommerferie, hvor andre aktiviteter kan være super brugbare. I denne artikel kommer vi med ideer til hvad du kan lave i løbet af din ferie. Vores forslag til aktiviteter har vi opdelt i dem der kan foregå udendørs og de aktiviteter der kan forgå indendørs. Den danske sommer kan være meget svær at forudsige og være meget varierende. Den ene dag kan der være høj sol, for at der de næste dag er regnvejr og blæs. Det er derfor altid rart at have en nødplan til hvis den aktivitet man havde bestemt sig for ikke kan laves på grund af vejret.

Aktiviteter og underholdning udendørs

Den danske sommer kan vise sig fra sin bedste side, med masser af sol og varme. Hertil høre der en masse aktiviteter til, som man kan lave udenfor sammen med ens børn. Alt efter hvor kreativ du selv er, så behøver du måske ikke altid nogle redskaber, men oftest er det rart at have noget legetøj til at aktivere børnene. Der findes utallige ting du kan bruge ude i haven, som både voksne og børn synes er sjove. En rigtig god aktivitet er udendørs spil. Havespil er en klassiker, der findes i så mange former, at det gør det helt svært at beslutte sig for hvilket man skal spille. Vi har nogle udendørsspil, som vi gerne vil udpege. En af dem er klassikeren petanque, som kan være underholdene for alle i familien. Der findes både børneudgaver, hvor der er masser af farver på kuglerne, som samtidig er i plast. Derudover kan du også finde dem i lidt mere voksenudgave, hvor petanquekuglerne har et metalliske look. En anden klassiker der er hver at påpege er kroket. Som petanque er dette en familie klassiker, hvor alle aldersgrupper kan spille med. Her har du nemlig selv muligheden for at designe din egen bane. Så hvis du har små børn med, så kan du lave banen lidt lettere, så de små også har en chance for at vinde. Det sidste vi selvfølgelig skal nævne, er vandlege. Der er intet bedre end en god omgang vandkrig på en varm sommerdag. I en vandkrig kan du både gøre brug af kæmpe spande med vand til at smide over folk, en masse vandballoner eller vandpistoler. Der findes masser af forskellige vandpistoler, hvor du igen både kan finde nogen til de store børn og til de små der ikke kan holde alt for tunge vandpistoler. Børn der leger vandkrig glemmer ofte at passe på pistolerne, og de risikerer ofte at blive tabt på jorden i kampens hede. Det er derfor givet godt ud at købe kvalitets vandpistoler. Vores bud på en kvalitets vandpistol er Nerf Gun, der kan fås til de helt store voksne, og går ned til den mindste vandpistol, som helt små børn kan holde.

Aktiviteter og underholdning indendørs

Hvis vejeret ikke er det bedste, så er det vigtig at man også kan aktivere ens børn indenfor, sådan at de har noget at fortælle om når ferien er slut. Her findes der også mange sjove aktiviteter, som du både kan lave med redskaber og kun med fantasien. LEGO er en god underholdning både for børn og voksne. Her kan du udfordre dine børn, ved at give dem en masse klodser, hvor de selv skal være kreative og bygge ting, eller de kan få en opskrift hvor de har noget de kan bygge ud fra. En anden aktivitet der er værd at nævne, er bagning. At bage en kage eller andre lækre ting, giver dine børn mange gode redskaber, som de kan bruge i hverdagen. De kan lære en masse om sundhed, madlavning og så er det generelt bare en god underholdning. Da børnene får lov til at spise kage, gør også at de ofte er meget engageret i projektet, da de selv får noget ud af det. Det kan eksempelvis være en lagkage eller en anden kage, hvor de kan få lov til at dekoreret den lige som de vil. En helt anden ting, som de fleste børn synes er hyggelige er at bygge huler. I kan derfor i løbet af dagen bygge en rigtig hyggelig hule i stuen, som i om aften kan sidde og hygge jer i med en god bog.

 

I denne artikel er vi bare kommet med få ideer til hvilke aktiviteter du kan lave med dine børn i ferien. Du vil derfor nu have en masse gode ideer til underholdning, uanset om vejeret er godt eller om det regner.