Renovering

Fugemassen kommer i mange forskellige former og farver og vi kan godt forstå, hvis det kan forvirre dig, når du står nede i dit lokale byggemarked og kigger på de mange forskellige tuber med fugemasse. Fugemasserne har hver især deres egne unikke egenskaber og det er derfor vigtigt at vælge den masse, der netop passer til dit formål. Hvis du går efter det bedst mulige resultat, vil du eksempelvis ikke vælge den samme fugemasse i dit badeværelse som til at tætne dine revner i loftet. Det kan være svært både for nybegynderen men også for den erfarne og derfor giver vi dig her en overskuelig guide, til at finde hoved og hale i de 4 mest populære fugemasser – så du nemt kan pege den rigtige fugemasse ud.

AKRYLFUGEMASSE

SILIKONEFUGEMASSE

Der findes mange varianter indenfor akrylfugemasse. Dem der oftest dukker op er indendørs byggefuge, akrylfuge og malerfuge, men hvad de alle har tilfælles, er at denne masse er perfekt til at tætne lukninger eller samlinger mellem to materialer. Dette kan være mellem eksempelvis et fodpanel og en væg, men den er også super ideel til fyldning af revner i lofter og vægge. En af dens styrker er at den klæber rigtig godt mellem to forskellige materialer, så hvis du har en liste i træ op af et betonelement, kan denne masse let benyttes. Akrylfugemassen er til indendørs brug og så er den fleksibel og holdbar og når den er tør, og hærdet kan den let overmales, hvilket er en god idé, da den kan blive gullig med årene.

Denne masse er ligesom akrylfugemassen fleksibel og ekstrem holdbar. Der findes flere forskellige varianter af silikonefugemasse, som byggesilikone, vådrumssilikone og glassilikone. Hvad der er fælles for disse silikonemasser, er at de er vandafvisende, hvorfor de er ideelle til vådrum, som badeværelset, køkkenet og til døre og vinduer både inde og ude. Silikonefugemassen er meget fleksibel og silikonefuger bliver derfor også oftest kaldt for gummifuger og egner sig således også godt til gulve, hvor der er bevægelser, som for eksempel skibsgulve eller trægulve, der giver sig.

BITUMEN FUGEMASSE

BYGGEFUGEMASSE

Kaldes også for tagklæber, da den især er god som tætningsmasse til tag og limning af tagpap samt til at reparere og lappe huller i taget. Bitumen fugemasse fungerer både som lim og fuge og er fleksibel, blød og klæbende indeni, selv når den er tør og hærdet. Den skal derfor beskyttes af for eksempel tagpap, ellers kan den nemt blive beskadiget.

Tager mange af de gode egenskaber fra de tidligere nævnte fugemasser og kombinerer dem. Byggefugemasse er betegnelsen for flere typer kunstgummibaseret fugemasser. Denne fugemasse er både elastisk og stærk og kan derfor udvides en hel del og samtidig vende tilbage til sin oprindelige form. Den kan ligesom akrylfugemasse males over og man ville derfor i disse tilfælde vælge denne, frem for silikonefugemassen. Byggefugemasse kan både bruges indvendig og udvendig og er specielt egnet til rundt om døre og vinduer og til facadefuger, samlinger og afslutninger i forskellige materialer som for eksempel træ, natursten, beton.