Styling af kropsformer kan for mange være en by i Rusland. Du er sikkert faldet over ordene pære, æble eller timeglas, men hvad indebærer det egentlig at have en timeglas figur og hvordan kan man drage fordel af denne betegnelse? Vi giver dig her en guide til at blive klogere på dine smukke kropstræk og giver dig tips til, hvordan du fremhæver dine mest favorable former. Kropsformer er nemlig lige så forskellige og unikke, som personligheder og derfor kan det til tider være svært at finde det helt rigtige match. Så hvis du er træt af frustrerede prøverumsturer og leveringer fra nettet, hvor du skuffet kan sende det hele tilbage i samme retning, fordi intet passede dig – så skal du læse med her!

Pæreform

Kendetegn ved pæreformen er at dine hofter er bredere end din overkrop, altså dine skuldre. Du har en veldefineret talje og en rund bagdel. Med denne kropstype burde du gå efter at fremhæve din talje og dine armen og tilføre volumen foroven, så du sætter fokus på din overkrop. Her er slå-om-kjoler blandt andet din go-to, da de sidder til i taljen og oftest har lidt vidde i skørtet. Du kan hoppe i enhver kjolelængde, men undgå de kortere modeller. Her kunne man eksempelvis kigge på en Ganni kjole, da de er rigtig gode til smukke slå-om-kjoler.

Timeglas

Kendetegn ved timeglas figuren er en smal talje og lige brede skuldre og hofter. Her har du god balance i din figur og bør helt sikkert gå efter at vise dine kurver frem. Du kan vælge lige fra kjoler der sidder til foroven og har vidde i skørtet til helt tætsiddende kjoler. De fleste længder er gode til timeglas figuren, men hav fokus på din flotte talje, når det kommer til snit og modeller. Her kunne en Stine Goya kjole være et godt valg, da de har lavet nogle smukke stretchy tætsiddende kjoler.

Æbleform

Kendetegn ved æbleformen er at størstedelen af vægten sidder over hofterne, hvor man typisk har en fyldig mave samt skuldre og ryg, som er en smule bredere. Her bør man gå efter at vise sine flotte ben og forlænge sin torso. Her er især V-udskæringen og empire snittet, som skærer lige under barmen rigtig gode. Således får du markeret overkrop og fokus væk fra maven. De fleste længder passer dig rigtig godt, men vær påpasselig med kjoler, der skærer midt på låret.

Søjleform

Kendetegn ved søjleformen er at hofte, skuldre og talje har stort set samme bredde. Da din talje ikke er særlig markeret vil slå-om-kjolen være en vinder, da den snyder og giver ekstra talje. Du skal gå efter at vise dine flotte arme og ben og skabe kurver. Kjoler med draperinger, rigtig gerne på siden, vil også fremhæve dine fordele og så, er du så heldig, at du ikke skal tænke over længden på dine kjoler, da du kan hoppe i dem alle og se super godt ud. Her kan en Samsøe Samsøe kjole være en vinder, da de er gode med detaljer og draperinger.

Omvendt trekant

Kendetegn ved den omvendte trekant, også kaldet isvaffelformen, er et bredt bryst, bredde skuldre med en smal talje og smalle hofter. Her er især kjoler med korte ærmer, V-udskæringer og empire snit rigtig gode, da de får de bredde skuldre til at syne mere i balance med dine hofters bredde. Kig generelt efter kjoler med detaljer i taljen og vidde i skørtet, der skaber mere volumen forneden. Fremhæv rigtig gerne dine flotte ben og skab illusioner omkring taljen.