De 3 hyppigste skader din bil kan udsættes for

Det er meget svært at undgå at der komme skader på ens bil i større eller mindre grad. Nogle af disse skader er mere hyppige end andre. Nedenfor kan du læse mere om et par af de hyppigste skader der ses på biler i Danmark.

Skader på bilens ruder

De skader der sker mest på biler i Danmark er glasskader. De er så hyppige at de sker for nærmest hver 3. bil. Dette er dog kun en statistik over de glasskader der bliver anmeldt, mange oplever også mindre glasskader som de ikke gør noget ved. En glasskade er en skade der er så hyppig fordi de kan opstå meget pludseligt og man kan ofte ikke undgå dem. Det kan være når man køre på en vej og bliver overhalet og der så er en sten der rammer forruden og giver et stenslag. Glasskader kan dog forekomme på alle bilens ruder. Selvom skaden er så hyppig, så er det hurtigt at udbedre. Det er mange firmaer der kan lave stenslags reparation og de kan komme direkte ud hvor det passer dig, så det er ikke en reparation der tager flere dage. Kan man nå at lappe stenslaget inden det slår revner, så slipper man for et rudeskift som er mere omkostningsfuldt.

spreader-1349786_1280

Punkteringer

Punkteringer er ikke altid til at undgå. Kommer man kørende på en vej og ikke kan se hvad der ligger på underlaget og man måske overser glas eller andet, så kan man risikere en punktering. Kommer man kørende med høj fart på motorvejen kan det også være meget svært at undgå at ramme de elementer der evt. kan give en punktering, da man ikke bare kan undvige pga. de andre biler der også er på vejen. Mange vil ikke opdage at de punkterer, men efter noget tid vil man måske kunne mærke at bilen måske trækker i den ene retning, eller man kan mærke at den ene side hopper lidt mere på vejen. Får man en punktering er det vigtigt at stoppe og få skiftet til nyt dæk eller et reservedæk. Vær dog opmærksom på at der er restriktioner når man køre med et reservedæk.

Skader ved parkering eller påkørsler

Rigtig mange danskere oplever også påkørselsskader når bilen holder parkeret – det kan bl.a. være den velkendte Bilka-bule. Her er der en anden bil der bakker ind i en parkeret bil, og ofte uden at lægge mærke til det, og så kører fra stedet efterfølgende. Disse parkeringsskader og påkørselsskader ofte udført at uopmærksomhed og sker ofte når pladsen er lidt trang. Hvis sådanne skader skal undgås, så handler det om opmærksomhed. Man skal have sit fulde fokus på bilen og det man er i gang med, så kan man bedst undgå at ramme andre biler eller ting.